Home page - miteras ergon

 
 
Newsletter

Εισάγετε το email σας για να ενημερώνεστε με τα τελευταία νέα μας

Αρχείο Νέων
«Ήταν 4 άνθρωποι: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ- Ο ΚΑΠΟΙΟΣ- Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ- Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

24.10.2019

«Ήταν 4 άνθρωποι: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ- Ο ΚΑΠΟΙΟΣ- Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ- Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Έπρεπε λοιπόν να γίνει μια σοβαρή δουλειά που ο ΚΑΘΕΝΑΣ ήταν σίγουρος ότι ΚΑΠΟΙΟΣ θα την έκανε. Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να την κάμει μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την έκαμε..»

Και η δουλειά ποτέ δεν έγινε και ζήσαμε εμείς ανήσυχοι και αυτοί κενοί. Έφθασε όμως η ημέρα που ο κίνδυνος να παραμείνει ένα μπουμπούκι κλειστό ήταν πιο οδυνηρός από το ρίσκο που έπαιρνε για να ανθίσει.

Το Κέντρο Πολύτεκνης Μητέρας, αντιλαμβανόμενο την ανάγκη διατήρησης της άνοιξης στον μικρό παράδεισο της οικογένειας, που είναι ίδια η Μητέρα αναζητά συγκεκριμένους τρόπους και συμπεριφορές ενίσχυσης των καθηκόντων της, ώστε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αγάπης, σεβασμού και κατανόησης να αποτρέπει δυσάρεστες καταστάσεις και να μην εξελίσσονται για να φθάσουν στις εικόνες που προβάλλουν ενίοτε τα Μ.Μ.Ε.

Σταθερός γνώμονας του Κ.Μ.Π.Μ. είναι η αρχή που λέει ότι αν η οικογένεια ως θεσμός, αλλά και ως ανθρώπινος δεσμός εξακολουθήσει να χαλαρώνει και τελικώς διαλυθεί καμμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει την μελλοντική διάλυση αυτού που ονομάζουμε Έθνος. Και ακόμη πως πράττουμε το καθήκον μας ως Έλληνες μόνον, όταν συνειδητή επιλογή μας είναι να μεγαλώνουμε παραπάνω από δύο παιδιά.

Στην εικοστριάχρονη πορεία του, συνεργάζεται με την Εκκλησία, το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, τα Πανεπιστήμια, την Νομαρχία, με τους Δήμους και άλλους φορείς κάνοντας πραγματικότητα δραστηριότητες που στην σφαίρα του Ονείρου, αλλά η υλοποίηση τους αποτέλεσμα επιμονής και υπερπροσπάθειας.

Και βέβαια στο Κέντρο μας, γνωρίζουμε ότι οι γονείς πολλών παιδιών και προπάντων οι μητέρες αγωνίζονται δίχως την συμπαράσταση της πολιτείας αντιμετωπίζοντας πολλές φορές την μικροψυχία των συναδέλφων στον εργασιακό χώρο. Βλέπουν να μένουν ανενεργείς κάποιες διατάξεις για να μην θίγουν τα συμφέροντα των άλλων και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν σε δυσμένεια στον αγώνα τους για ίσες ευκαιρίες στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία, στην ψυχαγωγία. Είναι ντροπή να μην συζητούν διευθυντές, προσωπάρχες, προϊστάμενοι με πιο τρόπο θα είναι αποδοτικότεροι στην εργασία τους και να τους δείχνουν την πόρτα όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα θεωρώντας χάσιμου χρόνου την οποιαδήποτε συνδιαλλαγή μαζί τους και ως αφορά το Υπουργείο Παιδείας, στο ωράριο των γονέων πολλών παιδιών κάτι γίνεται, τι συμβαίνει όμως στα άλλα υπουργεία όπου το ωράριο είναι σαφώς βεβαρημένο και δεν γίνεται καμμία προσπάθεια έστω αλληλεγγύης σε ανάγκες που προκύπτουν. Είναι καιρός να καταλάβουν οι υπεύθυνοι πως δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας και προσπαθούμε με αξιοπρέπεια να προσπορίσουμε τα παιδιά μας και να εξασφαλίζουμε γι’αυτά καλή ποιότητα ζωής. Έστω και με μοναδικό εφόδιό  μας το ένστικτο του καλού γονιού.

Σε ένα δίκαιο κράτος δεν αφήνονται μητέρες πτυχιούχοι των ΤΕΙ και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εργάζονται ως καθαρίστριες ή εργάρτριες, εργασίες τόσο κουραστικές όταν τους περιμένει τόση σκληρή δουλειά και στο σπίτι. Η κατ’εξαίρεση πρόσληψή της ή η μοριοδότησή της έστω και μέσω ΑΣΕΠ της μητέρας που ανασταίνει 3-4-5 μικρά παιδιά δεν αδικεί κανέναν, απεναντίας, αυτά τα 3-4-5 παιδιά θα νοιώσουν ότι το περιβάλλον τόσο της οικογένοιάς τους όσο και της πατρίδας τους είναι ηθικά δίκαιο και ανθρώπινο.

Γνωρίζουμε πως χωρίς σπατάλες αλλά με καλή κατανομή πόρων μπορούν να γίνουν πολλά. Ότι και να εναποθέσει η πολιτεία στην οικογένεια πολλών παιδιών θα έχει για την ίδια και το έθνος μας ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, αλλά πιστεύουμε πως το καλύτερο αύριο, που όλοι εύχονται δεν είναι ουτοπία, αρκεί να υπάρχουν οικογενειακές εστίες- θερμοκήπια αξιών και ιδανικών.     

                                                             ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΣΑΡΙΩΤΟΥ ΤΣΙΓΓΟΥ: μέλος του Κ.Μ.Π.Μ

                                                            ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ : ιδρυτής του Κ.Μ.Π.Μ

 

 

Αρχείο Νέων
 
Copyright © 2007. Μητέρας Έργον| Created by UltraVintage