Home page - miteras ergon

 
 
Newsletter

email

/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

Πατστε εδ.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

1. Ευχαριστρια επιστολ για τη φιλοξενα στις κατασκηνσεις του Αγ. Ανδρα Αττικς 2007 

Σας ευχαριστ θερμ για την ευχριστη διαμον μας στη κατασκνωση σας απ τις δεκαεννα ως τις εκοσι εννα Αυγοστου.

Φεγω για τη Θεσσαλονκη με τις καλτερες αναμνσεις απ λο το προσωπικ και σας παρακαλ να τους μεταβιβσετε να μεγλο ευχαριστ. ρθα στον γιο Ανδρα για να δουλψω ως σμβουλος γμου και οικογνειας κατπιν προσκλσεως της κυρας Σιδηροπολου προδρου του «Μητρας ργον». Ελπζω οι ομιλες μου γρω απ το θμα της επικοινωνας με ττλο «Η αγπη ως εμπειρα ωρμανσης» να ωφλησαν σους τις παρακολοθησαν.

Καθς γρφω αυτ το γρμμα απολαμβνω να υπροχο ηλιοβασλεμα πρα απ τα πεκα, ακοω τη μουσικ των τζιτζικιν και μυρζω τη φση γρω μου. Θεωρ τον εαυτ μου ιδιατερο τυχερ που αποφσισα να ρθω σ' αυτν τον ρεμο χρο σε μια περοδο που υπρξε κθε λλο παρ ρεμη για λη την υπλοιπη Ελλδα. Το τι νιωθα ασφαλς εν μουν περιτριγυρισμνη απ πεκα ιδιατερα αυτ το δεκαμερο, οφελεται στις ακοραστες προσπθεις σας μρα και νχτα. Το τι ξαγρυπνοσατε εσες και το προσωπικ για να κοιμμαστε εμες με ασφλεια δε πρασε απαρατρητο.

σως η διαμον μου εχε γνει πιο νετη αν υπρχε κποιο ψυγεο μσα κοντ στις σκηνς αν και λες οι λλες παροχς της κατασκνωσης μας αποζημωναν για την λλειψη του.

Ο γιος μου ο Τζακ και εγ ευχαριστομε θερμ εσς και λους τους συνεργτες σας για την ψογη διαμον μας στη κατασκνωσ σας.

Με εκτμηση,

λγα Γριζοπολου

2. Ευχαριστρια επιστολ για τη φιλοξενα στις κατασκηνσεις Πρινι στον γ. Κωνσταντνο Σμου 2008

α)

Πλρης εικνα

β)

Πλρης εικνα

3. "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΣΥΓΝΩΜΗ"

ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 

ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΩΝ

Εμαι μνα και συμπον τη μνα του Αλξανδρου,

τη μνα του αστυνομικο αλλ και τη μνα των παιδιν του.

Γιατ λες φραμε τα παιδι μας σε μια πολιτεα-Μδεια,  αφο:

Δεκαπεντχρονα επιλγουν ως τπο «εορτασμο» ...τα Εξρχεια!

Αστυνομικο δεν ασκονται και δεν ελγχονται στην αυτοσυγκρτηση.

Τα παιδι μας διανουν τα χρνια της διπλασς τους σε σχολεα - χωνευτρια των ιδεν, της ελεθερης κφρασης, της διαβολευσης, του δημοκρατικο διαλγου, της ευφυας, των ιδιατερων ικανοττων και αναγκν, των αξιν... αντ να εναι φυτρια για την καλλιργει τους. Και μετ απ ντεκα χρνια βαρεμρας και σκοπων πισεων  καλονται στη Γ λυκεου να γνουν ξαφνικ μαθηματικο, φιλλογοι, βιολγοι... για να κριθον ΑΝ εναι ικανο να φοιτσουν στις αντστοιχες σχολς.

Περπου 100.000 παιδι με αναπηρα ωθονται ξω απ τα σχολεα, γιατ η πολιτεα δεν μπορε να τους παρσχει τα λεωφορεα για τη μετακνησ τους λλα απαρατητα ειδικ εφδια. Δημσια και ιδιωτικ σχολεα αρνονται να εγγρψουν διαβητικος μαθητς.

Πνω απ 100.000 παιδι ρομ δεν ξρουν τι θα πει σχολεο. Κοριτσκια απ την ομδα αυτ, πως και απ τη μουσουλμανικ κοιντητα εξαναγκζονται σε γμους απ την ηλικα των 12-13 ετν.

Το 30% των μαθητν της τεχνολογικς εκπαδευσης εγκαταλεπει προτο ολοκληρσει.

Πνω απ 1600 παιδι κτω των 18 ετν αναγκζονται να εργαστον για να ζσουν την οικογνει τους. Περπου 55.000 τα υπολογζει η ΓΣΕΕ, τι εναι πολ περισστερα εκτιμ ο Συνγορος του Παιδιο.

Στο 23% φτασε φτος το ποσοστ της παιδικς φτχειας.

Εκατοντδες παιδι που βρσκονται σε σωφρονιστικ καταστματα και λλα που χουν εμπλακε με το νμο δεν απκτησαν οτε τη στοιχειδη παιδεα.

Οι φυλακς γμισαν ναρκομανες γιατ περικπτονται τα προγρμματα πρληψης και θεραπεας.

Περπου 2.500 παιδι παραμνουν σε ιδρματα, εν δεν χουν χσει και τους δο γονες τους.

Μα - μα οι μονδες αποασυλοποησης (για παιδι και ενλικες) κλενουν γιατ κρθηκαν ακριβς!

Το δημσιο σστημα υγεα στλνει νωρς τις Αμαλες στο θνατο (θυμηθετε το «γιατ γιατρ μου...» και δεν βρσκει χρματα για να αγορσει μηχανματα ακτινοθεραπεας για παιδι με νεοπλασες.

3000 εναι τα «αρατα παιδι» σμφωνα με την εκτμηση της Γιονισεφ. 1600 εναι επιβεβαιωμνο τι βρσκονται σε δκτυα διακινητν.

Εκατοντδες ασυνδευτα προσφυγπουλα φτνουν κθε χρνο στην Ελλδα, ζητντας συλο και η αστυνομα τους δνει την εντολ να εγκαταλεψουν τη χρα εντς 30 ημερν. νας 15χρονος με να ττοιο σημεωμα στην τσπη βρθηκε νεκρς δεμνος στο αμξωμα ενς φορτηγο που μλις εχε περσει  στην Ιταλα.

Χιλιδες παιδι κακοποιονται στο νομα της πειθαρχας, πολλ απ αυτ μνουν ανπηρα και αρκετ πεθανουν.

νας στους τσσερις γμους οδηγονται σε διαζγιο και βανουν αυξανμενοι.

λα τα παιδι της Ελλδας εδαν  πρυσι τα νειρ τους για να μορφο και υγις περιβλλον να γνονται στχτη και αποκαδια. Ιδιατερα στις πυρπληκτες περιοχς αυξθηκε η βα στις οικογνειες και τα σχολεα.

50.000 παιδι συνολικ τραυματζονται κθε χρνο μσα στα σχολεα. Πολλ απ αυτ απ λγους βαιης συμπεριφορς, την ρα που οι εκπαιδευτικο στκονται αμχανοι να διαχειριστον αυτς τις καταστσεις, ταν αναζητον βοθεια, χτυπνε σε τοχους.

Η Ελλδα πρεπε να υποβλει φτος στον ΟΗΕ την τταρτη κθεση για την κατσταση των παιδιν στη χρα μας και δεν χει υποβλει ακμη οτε τη δετερη.

Για λους αυτος τους λγους συμπον λες τις μνες, πον για λα τα παιδι μας

και δεν αναρωτιμαι πο βρθηκε τσος θυμς!

ΕΥΓΕΝΙΑ   ΚΑΤΟΥΦΑ

Δημοσιογρφος - Κοινωνικς Επιστμων

Μητρα τεσσρων μαθητν

 

4. Ευχαριστρια επιστολ μητρας

Θεσσαλονκη       7-2-2011  

Μια φρα και ναν καιρ ταν να κοριτσκι που το λεγαν Δσποινα.  ταν 3,5 ετν και πρεπε να πει παιδικ σταθμ. δη ταν εγγεγραμμνη σε ναν  παιδικ σταθμ με πολ υψηλς συστσεις και πολ χαμηλς αποδσεις.  Μια απλ φιλικ και γεμτη ενθουσιασμ σσταση απ ναν γετονα , γινε σταθμς στη ζω και στη διαπαιδαγγηση της Δσποινας. Η σσταση αφοροσε τον παιδικ σταθμ του «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ». Απ το 2006 και μχρι σμερα η Δσποινα βρσκεται σε μιας μητρας αγκαλι.  

Ελπζει και παρακαλ η αγκαλι αυτ να εναι ανοιχτ  για πντα μχρι  η κρη    ο γις  της Δσποινας  να εγκατασταθε εκε , μχρι τα εγγνια της Δσποινας να νοισουν την   δια  θαλπωρ. Μια ποιοτικ διαπαιδαγγηση και μια ζεστ φροντδα εναι τι πολυτιμτερο στη ζω ενς παιδιο. Η Δσποινα στθηκε τυχερ και τα απολαμβνει.

Μετ τον παιδικ σταθμ δημιουργθηκε το κντρο δημιουργικς  απασχλησης του «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ». Εκε η Δσποινα καθημεριν μελετ τα μαθματ της  και συγχρνως αποκτ να ενδιαφροντα και  χμπι.

Λειτουργε να εξαιρετικ τμμα Θεατρικς  Παιδεας με δημιουργα παραστσεων επιπδου επαγγελματικο. Η Χριστουγεννιτικη παρσταση που δθηκε στο Ιπποκρτειο Νοσοκομεο στο Παιδιατρικ  τμμα , εκτς του τι η παρσταση  τανε  ψογα οργανωμνη και σκηνοθετημνη, ξφευγε απ την κλασικ  ννοια  της  ερασιτεχνικς παιδικς παρστασης  και ταν μια  παρσταση  Θετρου Τχνης. δινε μως και να μθημα αγπης και προσφορς. Απ το τμμα  των εικαστικν  εχαν ετοιμσει τα σκηνικ και τα δρα  που  μοιρστηκαν  στα παιδι που νοσηλεονταν. Δρα μορφα και προσεγμνα που εχαν δημιουργηθε  απ παιδι (του  ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ)  για παιδι   (νοσηλευμενα) .

Θα μποροσα να γμιζα πολλς σελδες  για τα ευεργετματα που λαμβνει η Δσποινα απ το  «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ». Θα τα συνοψσω μως δανειζμενη το εξς  η Δσποινα χρωστ στη μαμ της  και στο μπαμπ της  το ζην στο  ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ  χρωστ το ευ  ζην. Θα  κλεσω με την ευχ  να σταθον  πολλ παιδι τυχερ  και να ρθουν  στην αγκαλι αυτ .

Θα ευχαριστσω την πρεδρο  Συλλγου για την δημιουργα  αυτς της αγκαλις.

Θα ευχαριστσω το λαμπρ επιτελεο που προασπζει αυτ την αγκαλι .

Θα ευχαριστσω το σλλογο για την παρξη  αυτς της αγκαλις .

Με βαθει εκτμηση

Παπαχιλλα  Μαρα

Η μαμ  της Δσποινας 

5.ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΝΙΤΣΑ

Μια  μπνευση, για την δημιουργα του Μητρας ργον ταν η αιτα να γνωρσω την Ελνη Κουτσιλη. Θα 'λεγε κανες τι ταν γραμμνο να γνωριστομε δη απ το 1985, ταν και οι δυο διοριστκαμε με τον νμο Κοuτσγιωργα. Εγ, στα ΕΛΤΑ και η Ελεντσα στο Δμο Πυλαας, που ταν η δετερη επιλογ μου. Της το ανφερα ταν την κλεσα να συμμετχει ως ιδρυτικ μλος στην σσταση του Κντρου μας. Η γνωριμα μου μαζ της μ' κανε εκστατικ ευτυχισμνη. Σπνιος νθρωπος με αντερα χαρσματα. Τα εχε λα! Πληθωρικ σε αισθματα σε ενργεια σε αλληλεγγη. Στην εργασα της, στην κοινωνα, στην Εκκλησα στην οικογνει της την οποα υπερπροσττευε.

 

Πρτη μας συνντηση σε μια αθουσα που μας εχε παραχωρσει ο ττε αντιδμαρχος Ματθαος Τσογκας στην οδ Αριστοτλους, για την δημιουργα του ετσιου πλον Φεστιβλ Μητρα-Παιδεα-Οικογνεια απ το 1997 με την ννα Μχου, την δρυση του παιδτοπου στο Κτω Σχολρι με την υποστριξη των κυρων  Παντελδου και Αλεξνδρας Τσιτσκη. Μαζ στην δημιουργα των οικογενειακν κατασκηνσεων με την Δρα Ευσταθου και τον Ιωννη Μαγκριτη. Μαζ στο πργραμμα Νεονλλη, με την Αναστασα Ευκλεδη και τον Σταρο Καλαφτη, και στην παραχρηση του Αρχοντικο απ την Ιερ Μητρπολη Θεσσαλονκης στο Κντρο της πλης.

 

Μια πορεα με πραγματικ δσκολες εμπειρες που μας γμιζαν καταπληκτικς συγκινσεις Ακοραστη συνοδοιπρος εχε πντα την σοφτερη λση στε να αισθανμαστε λες ευλογημνες. Χδι ψυχς ο λγος της, βλσαμο το γγιγμ της. Μα συσσωρευμνη πηγ ντλησης ανθρωπνων δυνατοττων σε πρα πολλ εππεδα. Προνοοσε και καθησχαζε ης αγωνες μας, ποιες κι αν ταν και ταν πολλς!

 

Περφανος νθρωπος, νοιωθε εφοπλιστς που περιτριγυριζταν απ να στολσκο ξι καραβιν  πως τνιζε η δια για τα παιδι της, που το καθνα της απδιδε και ναν αντερο θησαυρ  ξεχωριστν αισθημτων. Ο πρωττοκος Αστρης ως πρωτοπρος και στυλοβτης της οικογνειας  τιμ την ευχ του πατρα του, να εναι το παρδειγμα για λα τ' αδρφια, ενδυναμνεται πλον και απ τις προσευχς του δευτερτοκου  μοναχο Ησχιου  απ το Βυζαντιν Σιν και δημιουργε  την δικ του εστα με την Ελεντσα του που της χρισαν να εγγονκι.

 

Εν ο Κωνσταντνος που αλλζει τις πανεπιστημιακς σχολς κατ πως βολεται χει αναλβει μαζ με τον συνεσταλμνο Αλξιο και τον ανδροπρεπ Σμωνα, το επιχειρησιακ μρος. Με την καλτερ της φλη, την κρη της Μαιρολα να κλενει τον κκλο ακολουθντας τον Αστρη στην Θεολογα.

 

Και ανογει νας λλος κκλος μετ απ 25 χρνια, ως επικεφαλς της δημοτικς Αστυνομας  πλον, θα μυσει και θα εμπνεσει σε νους υπαλλλους το ασθημα του καθκοντος στην υπηρεσα, της ασφλειας και της δικαιοσνης στην κοινωνα, και τους αγκαλιζει λους σαν δετερη ΜΑΝΟΥΛΑ!

 

ΕΛΕΝΙΣΑ πολλς απ εμς θλαμε να εμαστε εσ, αυτ και εσαι πντα μαζ μου, μαζ μας, μαζ τους!!!

 

6.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

Πλρης εικνα

 
Copyright 2007. | Created by UltraVintage